top of page

MMR Zomerruns

De Monumentenruneditie van 12 september 2020 wordt uit voorzorg voor een heropflakkering van het coronavirus uitgesteld. Ondertussen kunnen lopers zich tijdens de zomermaanden helemaal smijten tijdens de MMR Zomerruns.

Duizenden sportievelingen zouden op 12 september voor de 6e keer door het historische stadscentrum van Sint-Truiden lopen. De voorbije maanden kwam het openbare leven tot stilstand door de maatregelen om de verspreiding van het coranavirus te stoppen. Deze maatregelen worden sinds enkele weken stap voor stap versoepeld. Toch blijft het nodig om waakzaam te zijn, zeker bij massaevenementen. Daarom besliste het stadsbestuur om de editie van 12 september af te lassen.

Schepen van Sport Jurgen Reniers: “Met pijn in het hart hebben we beslist om onze succesvolle, jaarlijkse Monumentenrun uit te stellen. We willen in het teken van de volksgezondheid geen enkel risico nemen. Met bijna 4000 lopers, heel wat toeschouwers langs het parcours en verschillende artiesten die zorgen voor animaties kunnen we de nodige social distancing moeilijk garanderen. Bovendien vergt de organisatie van de Monumentenrun een maandenlange voorbereiding, terwijl we op dit moment nog geen definitieve richtlijnen kennen voor massaevenementen in september.”

Loop de MMR Zomerruns tijdens zomermaanden

Burgemeester Veerle Heeren: “Als alternatief organiseren we tijdens de zomermaanden wel de MMR Zomerruns. In juli, augustus en september tekenen we een parcours uit in het stadscentrum en in vier van onze deelgemeenten waar je alleen of met vrienden kan gaan lopen. De parcoursen zijn telkens duidelijk bewegwijzerd."

 

1) Loop de run binnen de aangegeven periode

2) Registreer je activiteit op Strava met de hashtag #MMRZomerRuns en de locatie van de run, bijvoorbeeld #Brustem

 

=> Dan maak je kans op een waardebon van 25 euro van Decathlon. Na elke run worden vier bonnen verloot onder alle geregistreerde deelnemers. Ook de man en vrouw die het parcours het snelste afleggen krijgen telkens een bon.

De MMR Zomerruns:

13 t.e.m. 19 juli: Brustem - Start en aankomst op het dorpsplein (Brustem-Dorp) zijn aangegeven met pancartes. Het parcours van 6,5km is aangegeven met oranje vloerstickers.

 

27 juli t.e.m. 2 augustus: Zepperen


10 augustus t.e.m. 23 augustus: Velm - Start en aankomst op het Gemeenteplein, aan de vlaggenmasten, zijn aangegeven met pancartes. Het parcours van 4,5km is aangegeven met oranje en gele pijlen op de grond of op paaltjes.

Door de erg warme temperaturen deze week, en de verwachte koelere dagen volgende week, hebben we beslist om de MMR ZomerRun in Velm met een week te verlengen 

Je kan je run op Strava dus officieel registreren t.e.m. zondag 23/08.

Veel loopplezier! 

Download hier het gpx-bestand.


31 augustus t.e.m. 6 september : Gelinden - Start en aankomst ter hoogte van zaal Lindehof, Gelinden-Dorp 40. Starten en finishen doe je aan de voorziene pancarte op paal bevestigd. Het parcours van 5,3km is aangegeven met oranje en gele pijlen op de grond of op paaltjes.

Veel loopplezier! 

Download hier het gpx-bestand.


14 september t.e.m. 20 september: Stadscentrum - De start- en aankomstpancarte vind je op de stadsvest ter hoogte van het Stadskantoor. Deze 4,5 km lange run run leid je langs de stadsvesten, door het stadspark, 't Speelhof en Begijnhof.

Download hier het gpx-bestand.

Heb je nog geen Strava-account? De app kan je gratis registreren op je smartphone. Om je activiteiten up te loaden heb je geen betalend abonnement nodig.

bottom of page