Stap mee met de 10.000 stappenclash

Sint-Truiden is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelnemen aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al wandelend ben je niet alleen op weg naar een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter. Je zet stapjes naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en autolawaai en je maakt buurten en straten leefbaarder. Zo telt elke stap dubbel en dik!

Stap Sint-Truiden naar de overwinning!

Sint-Truiden strijdt mee in de grote Vlaamse stappenclash. Van 1 tot 31 mei 2024 nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten.

Doe ook mee en help Sint-Truiden aan de overwinning. Registreer je stappen op www.10000stappen.be of in de app 10.000 stappen en sluit je aan bij de groep Sint-Truiden.

Zo maak je kans op mooie prijzen, zoals een waardebon van AS Adventure, Decathlon en Torfs of een Garmin activity tracker of één van de 3 Shop & the City-cadeaubonnen t.w.v. 50 euro.

Registreer je stappen!

10 000 stappenclash - registreer je stappen

Lees hier hoe je kan deelnemen via de app of via de website:

Maak je account aan vóór 1 mei want vanaf die dag tellen je geregistreerde stappen mee voor de stappenclash!

Bewegen in Sint-Truiden

In Sint-Truiden heb je keuze te over om de benen te strekken. Heb je onze beweegroutes al uitgetest? 

  • 10.000-stappenroute | Sint-Truiden beschikt over een 4.000 en een 10.000 stappenroute. De start- en aankomst van beide routes vind je aan Lago Bloesembad.
    De plannetjes kan je op deze pagina raadplegen of via de website 10.000-stappen.

  • De gelukswandeling | De Gelukswandeling start aan het Europaplein en is 3km (4300 stappen) lang.
    Je kan de route hier raadplegen.

Beide wandelingen zijn altijd toegankelijk en gratis voor iedereen.

Ook op de website van Toerisme Sint-Truiden vind je leuke wandelingen in ons prachtig Haspengouw.

Goed begonnen...

Op donderdag 2 mei 2024 kan je deelnemen aan de maandelijkse wandeling van Senior Actief. De wandeling gaat door in de Fruitvallei. De wandelaars vertrekken om 13u30 aan de kerk op de Grevensmolenweg 34. Deelname is gratis.
Breng zeker je gsm of activity tracker mee om je stappen te registereren!

We verspreiden de boodschap ‘Elke stap telt!’ al enkele jaren maar nu is het dus tijd voor échte actie. Elke stap telt voor Sint-Truiden!

10.000 stappen: elke stap telt!

Deze actie kadert in de campagne '10.000 stappen: elke stap telt!'. 
Volg ook de Facebookpagina van Gezond Leven op de voet voor fijne weetjes en wedstrijden.

De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Naar top